My Log Book

www.hrdlog.net

Thursday, August 19, 2010

Merealisasikan Bracket Berkunci

Selepas Spray Hitam


Sebelum Di spray dengan spray Hitam





Pelan Perancangan Bracket Berkunci

Assalamualaikum, bertemu lagi kita di laman maya ni lagi....buat rakan-rakan...saya pertama kali ini telah melakar satu lock braket yang telah saya temui di Pekan Baling baru-baru ini dan jalopynya tidak diketahui pemiliknya kerana tiada callsign ber sticker ditemui di jalopy...melihatkan warna jalopy mungkin milik pengutakuasa atau renjer hutan...set rignya tak beranilah jengok sebab orang ramai tengok semacam...nanti dikatakan saya nih pencuri....apa-apa pun saya terpegun dengan satu lock bracket yang boleh menjamin keselamatan antenna ketika kita meninggalkan jalopy di tempat sunyi atau tempat awam tanpa perlu mencabutnya....sesiapa nak cuba buat leh lah try...saya dah buat tapi tak berapa jadi sebab hanya guna zink dan ianya mula berkarat......


Muka Depan